США виділять Україні $335 млн на сектор безпеки

Понеділок, 4 квітня 2016, 08:00

Президент України Петро Порошенко повідомив, що США незабаром виділять $335 млн Україні на фінансування сектору безпеки і оборони.

Про це він повідомив в інтерв'ю українським телеканалам за підсумками візиту в США, передає "Інтерфакс-Україна".

"Позиція перша - це 335 млн доларів, які без будь-яких умов нарешті-то Україна отримає у вигляді фінансування сектору оборони і безпеки. Ми дуже довго чекали цих коштів, ми вперше взяли участь у розподілі цих коштів, визначивши ті пріоритети, на які нам в першу чергу ці кошти потрібні", - відзначив Порошенко.

Президент нагадав, що зустрічався в ході візиту з президентом США Бараком Обамою і віце-президентом Джо Байденом. В ході цих зустрічей були досягнуті певні домовленості.

Порошенко додав, що виділені США кошти будуть спрямовані на закупівлю новітнього озброєння і обладнання, проведення необхідних тренінгів та навчань для військовослужбовців.

"Відбулася зустріч з представниками великих компаній ВПК США і досягнуті домовленості аж до спільного виробництва тих або інших засобів на території України разом з "Укроборонпромом". Фактично це був прорив", - підкреслив глава держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: