Уряд Данії планує посилити антитерористичне законодавство

П'ятниця, 8 квітня 2016, 14:20

Данський уряд заявив про наміри посилити антитерористичне законодавство країни.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, йдеться про те, що данський уряд буде домагатися затвердження парламентом країни посилення відповідальності за причетність до діяльності терористичних організацій і запровадження заборони громадянам країни на вʼїзд до країн, де тривають збройні конфлікти з підвищеною активністю таких організацій.

Відповідний законопроект було оприлюдено після того, як в четвер в країні арештувати чотирьох чоловіків, які, ймовірно, були завербовані терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

"З новою забороною на в'їзд до проблемних конфліктогенних зон ми вирішуємо одну з найбільших загроз нашої національної безпеки", - заявив міністр юстиції Сорен Пінд.

Він також запропонував збільшити максимальне покарання для людей, "які дозволили завербувати себе до лав терористів або проповідують тероризм як форму боротьби".

Агентство нагадує, що минулого року данські законодавці схвалили поправки до законодавства, що дозволяють не випускати громадян країни, якщо цих громадян підозрюють у діяльності, яка становить загрозу національній безпеці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.