Пожежа біля Мадрида: влада евакуює 9 тисяч людей

Фото
П'ятниця, 13 травня 2016, 20:58

Через масштабну пожежу на звалищі автомобільних покришок неподалік Мадрида іспанська влада вирішила евакуювати мешканців навколишніх міст.

Як пише видання El Mundo, влада прийняла таке рішення, щоб уникнути будь-яких ризиків, оскільки в регіоні спостерігається погіршення погодних умов і сильний вітер може віднести хмару токсичного диму до населених пунктів.

У зоні ризику опинилося місто Квіньон, де мешкають близько 9 тисяч осіб. Зазначається, що 80% населення і так полишили місто, щоб уникнути отруєння токсичним димом. Решту жителів розселять у школах і спортивних павільйонах міста Сесенья.

Як повідомлялося, пожежа на пустирі, заваленому шинами, у регіоні Кастилія-Ла-Манч спалахнула в п’ятницю вранці. Загорілося 15 тисяч  з 80 тисяч тонн шин, хмару токсичного диму підхопило вітром.

 
 

Наразі пожежею охоплено 80% території найбільшого в Європі такого звалища, загальна площа якого складає 11,4 гектарів. Рятувальні і пожежні служби не припиняють роботи з гасіння пожежі, їм вдалося очистити від полум’я три гектари звалища.

Іспанська влада стверджує, що за попередніми даними причиною пожежі міг стати підпал, оскільки погодні умови в останні дні не сприяли загорянню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.