Конституційний суд Німеччини отримав скаргу щодо монетарної політики ЄЦБ

Вівторок, 17 травня 2016, 13:02

Конституційний суд Німеччини підтвердив у вівторок, що отримав скаргу на грошово-кредитну політику Європейського центрального банку.

Про це повідомляє EurActiv.

"Скарга... була отримана Конституційним судом Німеччини і буде розглянута", - сказав речник суду, не наводячи подробиць. Він також відмовився назвати осіб, які подали клопотання з причин конфіденційності.

Німецькі ЗМІ раніше повідомляли, що депутати німецького парламенту хочуть пояснень від президента Європейського центрального банку Маріо Драгі щодо монетарної політики установи.

Депутати нібито підготували скаргу на те, що ЄЦБ вийшов за рамки свого мандата, коли почав активно купувати державні облігації і запланував купівлю корпоративних облігацій.

Німецькі політики піддали критиці грошово-кредитну політики ЄЦБ в останні тижні, заявивши, що низькі процентні ставки шкодять заощадженням і пенсіям німців.

Рніше повідомлялося, що ЄЦБ знизив базову відсоткову ставку до нуля, після чого у Бундестазі заявили про намір викликати голову ЄЦБ для розʼяснення такої політики банку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.