Британський генерал припустив можливість ядерної війни з РФ

Середа, 18 травня 2016, 14:43

НАТО ризикує вступити у ядерну війну з Росією протягом року, якщо не збільшить свої оборонні здатності в країнах Балтії.

Про це заявив генерал Річард Ширрефф, колишній заступник верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європі (2011 по 2014 рік), повідомляє Independent.

За його словами, напад на Естонію, Литву або Латвію є серйозною можливістю, і що Захід повинен діяти зараз, щоб запобігти "потенційній катастрофі ".

Раніше він написав книгу "2017: Війна з Росією" про вигаданий сценарій, але 18 травня заявив, що описані в ній події "цілком можливі".

"Росія жорстко прив'язує ядерне мислення і потугу до кожного аспекту своєї обороноздатності, а це можливість ядерної війни.", - сказав Ширрефф.

"Нам потрібно судити президента Путіна за його справами, а не словами. Він вторгся в Грузію, він вторгся в Крим, він вторгся в Україну", - зазначив генерал.

Ширрефф припустив, що в якості приводу для втручання Москва, впевнена в слабкості НАТО, може використовувати обмеження прав російськомовної меншини в країнах Балтії.

"У період напруженості напад на країни Балтії ... цілком ймовірний", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.