У Латвії висунули звинувачення організатору турів в окупований Крим

Понеділок, 23 травня 2016, 11:47

Ризька окружна прокуратура висунула звинувачення одній особі, яка обвинувачується в організації туристичних поїздок у Крим.

Про це з посиланням на прес-центр Генпрокуратури Латвії повідомляє портал Delfi.

Нагадаємо, в кінці квітня Поліція безпеки (ПБ) Латвії звернулася в прокуратуру Ризького судового округу почати кримінальне переслідування щодо особи, яка організувала туристичні поїздки в Крим.

Кримінальний процес було розпочато за фактом порушення заборони ЄС надавати послуги, які безпосередньо пов'язані з туристичною діяльністю в Криму і Севастополі.

ПБ вважає, що зібрано достатньо доказів, щоб розпочати кримінальне переслідування щодо однієї фізичної особи за умисне порушення нормативних актів, які регулюють в Латвії застосування санкцій, встановлених законодавством ЄС та іншими міжнародними організаціями.

Як повідомлялося, 17 червня минулого року ПБ провела обшуки в компанії Mkbc Tour, яка надавала послуги, пов'язані з туризмом в Криму і Севастополі.

Представник турфірми Елеонора Іванова раніше заявила, що в Крим було продано чотири путівки. Фірма не була поінформована про те, що організовувати подорожі в Крим заборонено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.