Єврокомісія негативно оцінила стан верховенства закону в Польщі

Середа, 1 червня 2016, 16:19

1 червня Єврокомісія винесла висновок щодо стану верховенства закону в Польщі.

Прес-секретар ЄК підтвердив, що в документі дії польського уряду були оцінені негативно, повідомляє Радио Польша.

Польща була розкритикована за відсутність прогресу у вирішенні конституційної кризи.

Зміст висновку Єврокомісії не розкривається, документ призначений лише для польського уряду.

"Європейський союз будується на спільних цінностях, закріплених договором. Ці цінності включають у себе повагу до закону. Забезпечення дотримання принципу верховенства права є колективним завданням інститутів ЄС і всіх держав-членів", - зазначив віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс, якого цитує Onet.pl.

Він зазначив, що хоча прем’єр-міністр Беата Шидло висловила готовність до діалогу, компромісу у питанні конституційної кризи не знайдено.

"Комісія не має наміру і не хоче брати участь в політичних дебатах в Польщі, але наша проблема полягає в забезпеченні дотримання закону", - сказав Тіммерманс. Він додав, що Європейська комісія хоче заохотити Польщу прогресувати і знайти швидкі та ефективні рішення.

"ЄС готовий до продовження діалогу з польською владою на основі прийнятої  думки щодо стану верховенства права в Польщі", - зазначив він.

Нагадаємо, що Тіммерманс веде діалог з польським урядом з приводу конституційної кризи.

Також нагадаємо, що з 13 січня по відношенню до Польщі діє перший етап процедури контролю верховенства закону, введений Єврокомісією. Введення процедури контролю було пов'язано з кризою навколо Конституційного суду і відмовою уряду публікувати винесені ним висновки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: