Україна не матиме свого посла в НАТО до початку саміту Альянсу

Середа, 22 червня 2016, 16:43

Україна наразі не подала до Північноатлантичного альянсу кандидатуру майбутнього посла, через що ця посада не буде заповнена до початку саміту НАТО.

Про це заявив Сергій Шутенко, керівник департаменту міжнародної безпеки МЗС України, відповідаючи на запитання "Європейської правди" на прес-конференції в Києві.

"Питання (призначення глави місії України при НАТО) - в активній стадії вирішення і буде вирішене відносно ближчим часом", - запевнив він.

"Але я так розумію, що до Варшави ми не встигнемо", - наголосив він.

Наразі, за даними "Європейської правди", адміністрація президента ще не визначила кандидатуру нового посла; відповідно, не розпочалося її узгодження з країнами-членами Альянсу.

"Це питання наразі на нашому полі, і виходячи з процедур НАТО, за якими потрібно принаймні 30 днів для мовчазної згоди (на українського кандидата), для призначення потрібно буде трохи більше часу", - пояснив він.

Як відомо, під час саміту Україна-НАТО відбудеться засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні. За даними джерел ЄП, участь у ньому повноправного керівника місії не є обов’язковою і його відсутність не створить проблем для Києва, але було би бажано принаймні визначити ім’я майбутнього дипломата до варшавської зустрічі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.