В МЗС РФ прокоментували слова міністра оборони Польщі про Волинську трагедію

Середа, 13 липня 2016, 08:04

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова прокоментувала заяву міністра оборони Польщі Антоні Мацеревича, який висловив думку, що на Росії теж лежить частка відповідальності за Волинську трагедію 1943-1944 рр.

Захарова написала у Facebook, що хотіла б уточнити у Варшави три моменти.

По-перше, чи сходиться позиція міністра з офіційною позицією країни.

По-друге, "чи є історичні події чи природні явища, в яких Росія не винна?".

Крім того, представник російського відомства висловила побоювання, що "мовчки заохочуючи подібні шовіністичні висловлювання, польське керівництво від побутової русофобії непомітно скочується до розпалювання національної ненависті".

В одному з коментарів Захарова також написала, що після "питань до Варшави" у Facebook "передбачається почути відповідь від офіційних представників країни, уповноважених давати роз'яснення з зовнішньополітичних питань".

Нагадаємо, відповідаючи на питання журналіста про те, яка є нині роль російської пропаганди у висвітленні подій на Волині 1943-1944 рр., Мацеревич відзначив, що роздмухування трагедії у російський пропаганді є очевидним.

Проте, за словами Мацеревича, це не має заважати розгледіти роль самої Росії у нагнітанні міжетнічного конфлікту, який нині в Польщі прагнуть офіційно визнати геноцидом.

"Це є очевидним (роздмухування негативної ролі українців у Волинської трагедії російською пропагандою)… Проте це не має заважати нам розгледіти… що справжнім ворогом, тим, хто використав частину націоналістичних сил українців для того страшного злочину, геноциду, є Росія. Там знаходиться джерело цього страшного злочину", – відзначив Мацеревич.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: