У лавах популістів Німеччини стався розкол через антисемітський скандал

Середа, 6 липня 2016, 15:26

13 депутатів включно з головою фракції покинули лави популістської сили "Альтернатива для Німеччини" (AfD) в земельному парламенті Баден-Вюртемберга.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Депутати своїм виходом відреагували на невдалу спробу виключити з лав "Альтернативи для Німеччини" депутата Вольфганга Гедеона, якого звинувачують у антисемітизмі. Для виключення Гедеона забракло необхідних двох третин голосів членів фракції.

Гедеону закидають антисемітизм через текст однієї з його книг, у якій депутат називає заперечення Голокосту "легітимним правом на свободу слова". Заперечення Голокосту, в якому загинуло шість мільйонів євреїв, є кримінальним злочином у Німеччині, Австрії на низці інших країн.

Фракція "Альтернативи для Німеччини" вирішила, що членство Гедеона необхідно призупинити, а рішення про виключення Гедеона ухвалювати після експертизи звинувачень.

За даними речника фракції, є дві експертизи, які підтверджують справедливість закидів щодо Гедеона. Проте лише 13 із 23 членів фракції проголосували за виключення скандального політика. Ці 13 депутатів разом із главою фракції урешті-решт і заявили про вихід з її лав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: