НАТО продовжить підтримувати реформи в Україні - Варшавська декларація

Субота, 9 липня 2016, 17:04

Стабільна Україна є ключем до євроатлантичної безпеки і НАТО продовжить підтримувати суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

Про це йдеться у Варшавській декларації за підсумками саміту НАТО.

"Україна є давнім та особливим партнером Альянсу. Незалежна, суверенна і стабільна Україна, твердо віддана демократії та верховенству права, є ключем до євроатлантичної безпеки. Ми тверді у нашій підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і права України вирішувати своє майбутнє і курс зовнішньої політики, вільної від втручання ззовні, викладених в Гельсінському заключному акті", - йдеться в документі.

У документі відзначається, що Росія продовжує порушувати суверенітет України, її територіальну цілісність та незалежність, але попри це уряду України вдалося досягти прогресу у здійсненні широкомасштабних реформ на шляху європейської і євроатлантичної інтеграції.

"Ми вітаємо кроки, вже зроблені Україною для боротьби з корупцією, домовленості з Міжнародним валютним фондом, реформу судової системи, і рух в напрямку децентралізації, але серйозні проблеми залишаються і вимагають постійних зусиль", - йдеться у декларації.

НАТО настійно закликає Україну зберігати прихильність повного здійснення цих та інших необхідних перетворень і забезпечення їх стійкість.

"Згадуючи наші попередні рішення самітів, НАТО продовжуватиме підтримувати Україну в проведенні реформ, у тому числі в рамках річної Національної програми в рамках нашого особливого партнерства", - зазначається у документі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.