Спецназівці США разом з курдами знищили одного з лідерів ІДІЛ

Четвер, 11 серпня 2016, 16:54

На іраксько-сирійському кордоні було знищено одного з ватажків терористичного угруповання "Ісламська держава", який "був відповідальний за природні ресурси ІДІЛ".

Про це повідомляє Рада з регіональної безпеки Курдистану у своєму Twitter.

"В результаті спільної операції нашого підрозділу по боротьбі з тероризмом і американського спецназу в районі іраксько-сирійського кордону було ліквідовано одного з ватажків ІДІЛ", – йдеться у повідомленні.

Американські та курдські спецназівці знищили Самі Джасема Мухаммада Аль-Джабурі, відомого як Хаджи Хамід, який "був відповідальним за природні ресурси ІДІЛ в Іраку та Сирії".

Повідомляється, що в результаті спецоперації були також знищені його помічники.

Як відомо, Рада з регіональної безпеки Курдистану здійснює контроль з безпеки і координацію розвідувальної роботи в Курдистані, а з серпня 2014 року координує авіаудари міжнародної коаліції проти ІДІЛ.

Рада була створена 2 травня 2011 року за рішення парламенту Іракського Курдистану. 

Іракський Курдистан або "Курдистанський регіон" – курдське державне утворення у складі Іраку. За конституцією Іраку має статус широкої автономії, де-факто є напівнезалежною територією.

Нагадаємо, у травні внаслідок авіаудару міжнародної коаліції в Іраку було ліквідовано одного з високопоставлених чиновників ІДІЛ Абу Вахіба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: