Україна найближчим часом отримає транш від ЄС - Порошенко

П'ятниця, 19 серпня 2016, 14:15

Президент України Петро Порошенко переконаний в тому, що найближчим часом Україна отримає черговий транш фінансової допомоги від Європейського Союзу.

Про це він заявив на церемонії відкриття станції метро "Перемога" в Харкові в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний у тому, що найближчим часом ми матимемо потужну фінансову подушку для реформ у вигляді транша Євросоюзу", - сказав  Порошенко.

Водночас, глава держави зазначив, що необхідно проводити роботу з Європейським банком реконструкції та розвитку, українському уряду необхідно прийняти відповідні рішення, передбачити можливості для місцевого бюджету для продовження будівництва метрополітену в Харкові.

Нагадаємо, раніше Міжнародний валютний фонд надіслав листа уряду України, в якому закликав невідкладно виправити недоліки системи електронного декларування і запустити її в повноцінному режимі.

Як повідомлялося, 17 серпня учасники термінової наради щодо вирішення проблеми з е-декларуванням, проведеної президентом Петром Порошенком, повідомили про домовленість щодо термінового оформлення атестата відповідності системи електронного декларування.

Напередодні представництво Євросоюзу в Україні та посольств країн-членів ЄС у Києві виступили із заявою, в якій йдеться, що запуск в Україні системи електронного декларування в тестовому режимі має обмаль сенсу і, фактично, може стати контрпродуктивним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.