В Молдові опозиція планує відновити акції протесту

Понеділок, 8 серпня 2016, 14:09

У Молдові опозиційні сили "Наша партія" і платформа DA оголосили про відновлення масових акцій протесту.

Про це повідомляє видання Newsmaker.

Очікується, що протести поновляться після святкування Дня незалежності Республіки Молдова, який відзначається 27 серпня.

Першим із закликом відновити акції протесту виступив голова "Нашої партії" і мер Бельц Ренато Усатий. У відеозверненні, опублікованому 6 серпня в Facebook, він заявив, що влада планує внести зміни у виборчу систему таким чином, щоб зберегти вплив в країні. За словами Усатого, мова йде про перехід на змішану виборчу систему.

"Що це означає: Плахотнюк (Володимир Плахотнюк, олігарх – ред.) хоче отримати не менше 10 мандатів за партійним списком, а з обраних в одномандатних округах, за прикладом місцевих виборів, де усували опонентів, використовуючи величезні суми, отримає ще 30 мандатів. Ось і 40 мандатів з 101. У цьому сенсі він захопить країну на багато років вперед", — пояснив Усатий.

На наступний день після заяв Усатого платформа DA оголосила про те, що приєднується до його заклику. DA також закликала всі опозиційні сили та громадянське суспільство об'єднатися і протестувати проти нинішньої влади.

8 серпня Усатий повідомив, що запропонував Партії соціалістів і платформі DA розробити спільну стратегію протистояння підготовлюваних змін у виборчу систему. Він запропонував провести консультації з цього питання 27 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.