ЄС закликає Білорусь до комплексної реформи виборчої системи

Вівторок, 13 вересня 2016, 10:49

ЄС закликає Білорусь провести комплексну реформу виборчої системи, оскільки парламентські вибори 11 вересня виявили, що низка ключових рекомендацій від ОБСЄ/БДІПЛ та Венеціанської комісії досі залишаються невиконаними.

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичної служби ЄС щодо парламентських виборів у Білорусі.

Спостерігачі ОБСЄ/БДІПЛ у своїх попередніх висновках відзначили, що під час виборів були помітні спроби вирішити деякі давні проблеми у виборчій системі, однак низка ключових рекомендацій досі невиконані.

"Це свідчить про необхідність проведення комплексної реформи виборчої системи як частини більш ширшого процесу демократизації у співпраці з міжнародними партнерами. Ми очікуємо від білоруської влади відновлення роботи в цьому напрямку без зволікань. Це також буде мати ключове значення для досягнення повного потенціалу у відносинах Білорусі та ЄС", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, двоє кандидатів від опозиційних партій отримали місця в парламенті Білорусі за результатами виборів до Палати представників, які відбулися 11 вересня. Опозиційні депутати пройшли до парламенту вперше за 20 років. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.