Німеччина почала виконувати програму репатріації біженців

Субота, 17 вересня 2016, 11:46

Міністр з питань економічного співробітництва та розвитку ФРН Герд Мюллер розпорядився виділити перші 25 млн євро для здійснення програми репатріації біженців з Німеччини.

Як повідомляє Die Welt, за словами міністра загальна сума витрат на здійснення першої фази програми складе 100 млн євро.

Мета програми репатріації - добровільне повернення мігрантів, які не мають шансів отримати притулок у ФРН, на батьківщину. "Розгляд їх заяв на отримання притулку триває два роки і більше. У цей час їм заборонено працювати, вони просто сидять і часом впадають в депресію", - зазначив Герд Мюллер

Таким біженцям запропонують добровільно повернутися на батьківщину, попередньо надавши їм можливість навчитися у Німеччині ремеслу слюсаря, монтажника, електрика чи муляра.

Представники федерального міністерства вже працюють у більшості країн, звідки прибываются мігранти, і готові допомогти тим з них, хто повернеться на батьківщину, на місці, пояснив Мюллер. "Будь то Марокко або Пакистан - ми всюди почали програми профнавчання та працевлаштування", - сказав міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: