Китай погрожує контрзаходами за виступ Далай-лами в Європарламенті

Понеділок, 19 вересня 2016, 14:00

Китай висловив своє невдоволення та пригрозив контрзаходами після того, як тибетський духовний лідер у вигнанні Далай-лама виступив у Європарламенті та зустрівся з його головою Мартіном Шульцом.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми говорили детально про глобальну політику та ситуацію з правами людини в світі. Я висловлюю глибоку вдячність Далай-ламі за цю відверту, відкриту, духовно багату та широку дискусію", - сказав Шульц після зустрічі з тибетським духовним лідером, повідомляється на сайті Європарламенту.

Китай вважає Далай-ламу, 80-річного монаха, лауреата Нобелівської премії миру, сепаратистом, який прагне справжньої автономії для Тибету, що був "мирно звільнений" комуністичними військами Китаю у 1950 році.

Офіційний представник МЗС Китаю Лу Кан заявив, що Європарламент та Шульц проігнорували китайську "сильну опозицію" щодо зустрічі з Далай-ламою, що суперечить обіцянкам, наданими ЄС Китаю щодо Тибету.

"Китай точно не буде залишатися осторонь, і ми зробимо правильний вибір у відповідності з нашим рішенням щодо цієї ситуації", - додав Лу Кан, не уточнивши, що саме Китай може зробити.

Деякі іноземні лідери готові зустрітися з Далай-ламою в ці дні, проте бояться спровокувати бурхливу реакцію з боку Китаю, країни з другою за величиною економікою в світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: