Чеський суд попередив «представництво ДНР» про можливе закриття

Четвер, 29 вересня 2016, 18:45

Крайовий суд в місті Остраві в Чехії виніс попередження ГО "Представницький центр ДНР", що в разі порушення чинного чеського законодавства буде розпочата процедура його ліквідації.

Про це йдеться в листі, який отримало Радіо Свобода у відповідь на запит щодо реєстрації цього об’єднання.

"Крайовий суд Острави звернув увагу "Представницького центру ДНР" на "невідповідність між тим, як він внесений до публічного реєстру юридичних осіб, і реальним станом щодо того, якою є назва представництва, його цілі і діяльність, і щодо його заснування", - йдеться у листі.

Чеський суд встановив об’єднанню термін для виправлення порушень.

В разі, якщо "Представницький центр ДНР" не виправить порушень у встановлений судом термін, то буде розпочато процес його ліквідації.

У листі також наголошується, що факт реєстрації в Чехії "Представництва так званої "ДНР" не означає, що йдеться про визнання існування так званої "ДНР".

Нагадаємо, 1 вересня у місті Острава відбулося відкриття громадського об’єднання, названого "Представницький центр "ДНР". 

Про скандал із відкриттям цього "консульства" можна прочитати у статті "Дипломати з автоматом": як донецькі сепаратисти створюють міф про своє консульство в ЄС" на "ЄвроПравді". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.