Польща розробила новий основний бойовий танк

фото
Вівторок, 6 вересня 2016, 14:19

Польське військово-промислове об’єднання (PGZ) на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2016, що 6 вересня розпочалася у польському місті Кєльце, представить танк PT-16 та універсальну гусеничну модульну платформу.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Танк PT-16 – це модернізована версія старших моделей танків PT-91, які зараз є основними бойовими танками польської армії. PT-91 у свою чергу є ліцензійним варіантом радянського танку Т-72.

PGZ наголошує, що модернізована версія - це результат польської технічної думки. 

Пропозиція PT-16 адресована користувачам танків PT-91 та T-72. Передусім, модернізація проявилася у збільшенні вогневої міці завдяки зміні калібру гармати відповідно до стандартів НАТО.

 

У свою чергу нова універсальна платформа обладнана вежею калібру 30 мм та пусковою установкою протитанкових керованих ракет SPIKE.

Польський концерн відзначає, що застосовані системи (зокрема рівень захисту екіпажу, вдосконалена система трансмісії і підвіски) роблять цей транспорт найсучаснішим у своєму роді.

Крім того, інженери застосували автоматичний механізм перезарядки. Також впроваджена система динамічного вимірювання відхилення ствола гармати. PT-16 має також більшу балістичну стійкість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.