США розмістять танки та військових на півночі Німеччини

П'ятниця, 15 липня 2016, 14:56

Армія США в Європі (USAREUR) займе базу на північному заході Німеччини із резервом танків та інші боєздатної техніки, яка направляється до Європи в рамках плану Пентагону щодо збільшення вогневої потужності на континенті.

Про це повідомляє офіційне видання Міністерства оборони США Stars and Stripes.

У жовтні USAREUR переїде в казарми військової бази у місті Дюльмен, де довгі роки розташовувався невеликий підрозділ військових Великої Британії. Після того, як британці вирішили залишити базу цього року, USAREUR запросив доступ до об'єкта і отримав дозвіл від німецького уряду.

Дюльмен знаходиться приблизно в 40 км на північ від німецького міста Дортмунд і в сотнях миль від іншого військового представництва США в Німеччині, які зосереджені в південній частині країни.

"База в Дюльмені добре підходить для наших безпосередніх потреб зберігання, з великими складами, повністю функціонуючим терміналом і цехами для технічного обслуговування обладнання", - сказав Дон Ренн, прес-секретар USAREUR.

USAREUR все ще опрацьовують деталі щодо того, звідки прибуватимуть танки та інша техніка: доставка у Європу з США або передислокація наявних запасів у Німеччині.

Американські військові планують мати одну бригаду з важким озброєнням для тренувань та додатковий набір танків і важкого спорядження для швидкого розгортання в умовах кризи.

USARUER планує також використовувати колишні військові склади  у Німеччині, Голландії та Бельгії, щоб зберігати бойове спорядження.

Постійна присутність важкої бригади, які повинні початися в 2017 році, означатиме, що USAREUR буде мати три бригади на континенті на постійній основі.

На даний час на постійній основі розміщуються 173-а повітряно-десантна бригада в італійській Віченці і 2-й кавалерійський полк у німецькому Фільзеку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.