Мінфін Німеччини обіцяє поступове зниження податків

Вівторок, 6 вересня 2016, 14:36

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле анонсує поступове зниження податків на загальну суму до 15 млрд євро починаючи з 2017 року.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Податкове полегшення стосуватиметься в першу чергу людей з низьким і середнім рівнем доходу", – відзначає видання.

"Найманих працівників незначні податкові пільги очікують вже у майбутньому році. Основна допомога, допомога на дитину у вигляді податкового кредиту і податкова ставка буде коригуватися протягом наступного звітного періоду та має усунути наслідки так званої холодної прогресії", – цитує видання міністра фінансів Німеччини.

Він також відзначив, що з урахуванням очікуваного підвищення цін, уряд очікує поки що лише "обмежений вплив" від зменшення податкового навантаження. Також уряд має переглянути розмір прожиткового мінімуму.

Політик визнав необхідність скорегувати податкове навантаження, яке протягом останніх років збільшилося.

Крім того, Шойбле оголосив прогрес у виправленні ефекту так званої холодної прогресії вже з 1 січня 2017 року, тобто підвищення ставки податку при інфляційному зростанні зарплат.

Шойбле сказав, що загальний ефект має становити близько двох мільярдів євро.

"Враховуючи основні показники, ставки податку на прибуток можуть бути легко змінені завдяки запровадженню так званої граничної ставки податку, яка діятиме лише на більш високий дохід. Вона послабить вплив "холодної прогресії", платники податків матимуть трохи більше грошей у кишені", – відзначив міністр.

Раніше повідомлялося, що Франція стала лідером за розміром податків в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.