Ультраправі євродепутати обходяться платникам податків ЄС в 1 млн євро на місяць

Середа, 18 травня 2016, 08:09

Ультраправі євродепутати, які об’єдналися у Європарламенті у фракцію під назваю "Європа націй і свобод", обходяться платникам податків ЄС щонайменше у 1 млн. євро на місяць.

Про це повідомляє EurActiv.

Групу з 39 депутатів Європарламенту, яка сформувалася майже рік тому, очолює Марін Ле Пен, лідер Національного фронту Франції. До групи входять деякі з найбільш расистських політиків Європи.

До першої річниці формування групи у червні вона буде коштувати ЄС майже 13 млн євро, які пішли на зарплати і поточні витрати.

Але реальна цифра, ймовірно, буде ще вище. Підрахунки не включають в себе щедрі витрати на поїздки євродепутатів, яким повністю відшкодовують квитки першого классу у поїздах або бізнес-класу у літаках. Подорожі автомобілем погашаються у сумі 0,50 євро за кожен кілометр.

Депутати можуть вибирати, чи публікувати подробиці своїх подорожніх витрат, і вони не зобов'язані робити так.

Враховуючи, що наступні вибори у Європарламент відбудуться у 2019 році, на потреби ультраправих депутатів за цей час витратять щонайменше 39 млн євро.

Як повідомлялося, кілька євродепутатів закликали Європарламент припинити платити грант в розмірі 600 тис. євро альянсу ультраправих, які виступають із антиєвропейською риторикою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: