ЄБРР затвердив нову чотирирічну стратегію для Білорусі

Четвер, 8 вересня 2016, 10:00

Європейський банк реконструкції і розвитку затвердив нову чотирирічну стратегію для Білорусі, в якій визначаються основні пріоритети банку в країні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЄБРР.

Стратегія відзначає, що останнім часом змінилася регіональна геополітична обстановка в Білорусі, яка набула більшої міжнародної відкритості і стала більш готовою обговорювати внутрішні політичні події, в тому числі в галузі прав людини в країні.

Ці позитивні зміни, а також міжнародна реакція на ці кроки, "створили новий політичний контекст для діяльності банку в країні і забезпечили можливість для більш активної взаємодії з білоруською владою", йдеться в стратегії.

Зазначається, що ЄБРР готовий підтримувати ініціативи уряду щодо проведення конкретних реформ інвестиціями і технічною допомогою для розвитку приватного підприємництва, сприяння приватизації.

У стратегії є кілька основних напрямків. Це підвищення конкурентоспроможності реального сектора білоруської економіки і підвищення стійкості та якості послуг у секторі суспільної інфраструктури.

Від початку своєї діяльності в Білорусі в 1992 році ЄБРР інвестував приблизно €1,8 млрд у 70 проектів у різних секторах економіки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.