ЄС очікує від України продовження реформ в судовій системі та держсекторі

Понеділок, 10 жовтня 2016, 16:14

Представництво Європейського Союзу в Україні очікує продовження реформ у країні у сферах економіки, юстиції, соціального забезпечення.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Я уже 6 тижнів в Україні, які я використав для зустрічей з політиками, активістами, представниками бізнесу. Я відчуваю себе у країні, яка рухається у напрямку створення демократичного та відкритого суспільства", - сказав Мінгареллі.

"Моє відчуття дуже позитивне, оскільки я вважаю, що за останні два роки і попередній уряд Яценюка, і нинішній уряд Гройсмана змогли досягти значних результатів. Вони змогли стабілізувати макрофінансову ситуацію. Я не знаю багато країн, де бюджетний дефіцит було скорочено з 11% до 3%", - додав він.

Мінгареллі відзначив, що попри досягнутий прогрес, необхідно працювати над структурними реформами, починаючи від пенсійної реформи, "яка на думку багатьох спостерігачів, не є достатньо життєздатною".

Він також наголосив на необхідності провести відкриту приватизацію, реформувати управління державними підприємствами, енергетичний сектор та очистити банківську систему.

Мінгареллі зазначив, що в Україні були створені і розпочали роботу антикорупційні органи, однак необхідно провести судову реформу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: