У Швеції прокурор вирішив, що прапор ІДІЛ не суперечить закону

Понеділок, 17 жовтня 2016, 12:08

Шведський прокурор ухвалила рішення про те, що прапор терористичного угруповання "Ісламська держава" сам по собі не є розпалюванням ненависті і, отже, не суперечить шведському законодавству.

Про це повідомляє The Local.

Прокурор Гізела Сйовалль оголосила минулого тижня, що вона не буде судити 23-річного чоловіка, який розмістив чорний прапор ІДІЛ на своїй сторінці в Facebook в червні.

Поліція міста Лахольм на західному узбережжі Швеції розпочала кримінальне розслідування проти чоловіка, який є вихідцем із Сирії, за підозрою у розпалюванні "ненависті".

"Можна сказати, що він висловлює презирство до "всіх інших", а не проти конкретної етнічної групи", - сказала прокурор.

За її словами, якщо свастика тепер стала символом ненависті до євреїв, то подібні твердження поки не можна застосовувати про прапору ІДІЛ.

"До тепер ми не дійшли до цієї точки. Але це може змінитися за десять років. Якщо б був якийсь текст з більш конкретним формулюванням щодо окремих груп, наприклад, гомосексуалістів, рішення було б іншим. Для мене немає жодних сумнівів щодо рішення не судити його" , - сказала вона.

Коли чоловік був допитаний в червні, він сказав поліції, що насправді не підтримує "Ісламську державу".

"Він стверджує, що це не прапор, а символ, який використовується в ісламі вже багато сотень років", - сказав його адвокат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: