Україні рано лібералізувати ГМО, навіть до рівня ЄС – Мінагрополітики

Понеділок, 24 жовтня 2016, 11:02

Відсутність ефективної системи контролю та нагляду не дозволяє наразі говорити про можливість лібералізації ГМО в Україні.

Про це в інтервʼю ЄвроПравді повідомила заступник міністра аграрної політики з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

Коментуючи можливість дозволу на використання ГМО-продуктів у сільському господарстві за прикладом США, вона відзначила, що в Мінагрополітики зараз воліють ставитися до ГМО навіть обережніше ніж в ЄС.

"Для лібералізації ГМО, навіть до рівня ЄС, в країні має дуже добре працювати оця система права, система контролю та нагляду", відзначила вона.

"Якби у нас в Україні буда стовідсоткова впевненість в якості роботи такого держконтролю … тоді б я, можливо, сказала: окей, давайте зробимо ці регуляції хоча б як в Європейському Союзі, а, можливо, ще й далі підемо", – підкреслила заступник міністра.

Детальніше про це та про плани Мінагрополітики щодо стимулювання українського агроекспорту і не тільки, читайте в статті на ЄвроПравді "Як тільки буде статистика 2016 року, ми знову піднімемо питання перегляду квот".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.