Європарламент не дасть заборонити ГМО-продукти, які Брюссель визнав безпечними

Субота, 18 липня 2015, 15:09

Європарламент повідомляє, що не дасть окремим країнам ЄС дозвіл забороняти ту ГМО-продукцію, яка дозволена на загальноєвропейському рівні.

Таке повідомлення оприлюднене на офіційному сайті ЄП.

Раніше Європейська комісія спрямувала до ЄП проект регуляторного акта, який надавав би країнам-членам ЄС, за їх бажанням, можливість впроваджувати додаткові обмеження на обіг продукції, що містить білки генно-модифікованих організмів.

"В Європарламенті є чітка більшість голосів проти цієї ініціативи", - цитує сайт ЄП голову комітету з питань довкілля Джованні ла Віа (група ЄНП, Італія).

Аргументом євро парламентарів проти даної ініціативи стало те, що така норма може зруйнувати спільний ринок та призвести до появи контролю внутрішньоєвропейського експорту.

"Після стількох років, які ми витратили, щоби позбавитися від внутрішніх бар'єрів (в торгівлі) всередині ЄС, ця пропозиція може фрагментувати внутрішній ринок", - вважає євродепутат.

Наразі в ЄС є спільний перелік ГМО-продукції, яка визнана безпечною і дозволена для торгівельного обігу по всі території союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.