Столтенберг заперечив можливість створення армії ЄС чи "конкурента НАТО"

Четвер, 27 жовтня 2016, 14:21

В діалозі Євросоюзу та Північноатлантичного альянсу не йдеться про можливість створення оборонної структури в рамках ЄС.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після завершення зустрічі міністрів оборони альянсу, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

"Цілком можливо будувати потужну систему європейської безпеки, не дублюючи, а доповнюючи структури (альянсу та ЄС - Ред.)", - наголосив він.

Столтенберг стверджує, що його позицію на зустрічі підтримали інші учасники.

"І Федеріка Могеріні (високий представник ЄС, брала участь у зустрічі - Ред.) і Урсула фон дер Ляєн (міністр оборони Німеччини - Ред.) заявили, що не йдеться про створення європейської армії. Не створюється колективна оборона Європи. Не йдеться про те, що ЄС створюватиме структури, що конкуруватимуть із НАТО", - заявив генсек альянсу.

За його словами, всі учасники зустрічі домовилися йти шляхом, за яким ЄС та НАТО доповнюватимуть зусилля один одного у гарантуванні європейської безпеки.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що плани Європи збільшити військову співпрацю після виходу Британії з ЄС не підривають сили НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.