У Латвії за незаконне фінансування партій затримали мільйонера і мера Юрмали

Четвер, 6 жовтня 2016, 13:13

Латвійський мільйонер Юліс Круміньш та мер Юрмали Гатіс Труксніс були затримані за підозрою у незаконному фінансуванні партій.

Про це повідомило агентство LETA.

"Бюро по запобіганню та боротьбі з корупцією (БПБК) … затримало підприємця Юліса Круміньша і мера Юрмали Гатіса Труксніса. Співробітники бюро вчора провели обшук у кабінеті мера, а сам він був доставлений в Юрмальську лікарню, де його охороняють співробітники БПБК", – йдеться у повідомленні.

В той же час, видання Delfi з посиланням на місцеве видання Neatkarīgā повідомило подробиці справи.

Так мільйонера Круміньша підозрюють за фінансування партії Інгуни Судраби "No sirds Latvijai" (NSL) у 2014 році і Союзу "зелених" і селян (СЗС)у 2016 році на суму понад 40 000 євро.

Газета повідомляє, що посередником між Круміньшем і обома партіями виступав депутат Сейму Латвії від NSL Романс Межецкіс, який у свій час обирався в Юрмальсую думу за списком Союзу "зелених" та селян.

Видання також нагадує, що латвійським законодавством протягом року фізична особа не може пожертвувати однієї партії суму, що перевищує 50 мінімальних зарплат, тобто у 2016 році ліміт фінансування становив 18 500 євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: