Військові Іраку катували та вбили 6 цивільних поблизу Мосула - правозахисники

Четвер, 10 листопада 2016, 13:57

Урядові сили Іраку застосовували тортури та вбили 6 мирних жителів сіл, що розташовані на південь від міста Мосул, підконтрольного терористичній організації "Ісламська держава".

Про це йдеться у заяві міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

Дослідники з правозахисної організації відвідали кілька сіл в районі Аль-Шура і Аль-Кваяра у провінції Найнава, що знаходяться на півдні від Мосула, та зібрали дані, які свідчать про те, що 6 осіб були страчені без суду наприкінці жовтня, можливо, через підозри про зв'язок із ІДІЛ.

"Люди в уніформі федеральної поліції здійснили численні незаконні вбивства, затримуючи і потім навмисно і холоднокровно вбиваючи жителів у селах на південь від Мосула. У деяких випадках жителі були піддані тортурам, перш ніж були застрелені", -  заявив представник підрозділу Amnesty International в Бейруті.

Правозахисники закликали уряд Іраку терміново розслідувати повідомлення про те, що особи, одягнені у поліцейську уніформу, застосовували тортури та вбили мирних жителів сіл поблизу Мосула.

Нагадаємо, 17 жовтня іракські урядові сили за підтримки коаліції, яку очолює США, розпочали наступ, щоб повернути під свій контроль місто Мосул, захоплене терористичною організацією "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.