Штайнмаєр не сподівається на прогрес щодо припинення вогню на Донбасі

Понеділок, 28 листопада 2016, 15:42

Німеччина має лише скромні надії щодо прогресу в переговорах  про припинення вогню на Донбасі, які заплановані у Мінську 29 листопада.

Про це заяви міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, повідомляє Reuters.

"У вівторок (29 листопада – ред..) є  мало шансів на значний прогрес щодо припинення бойових дій на сході України", – йдеться у повідомленні міністерства.

Представник міністерства Мартін Шефер повідомив журналістам, Німеччина сподівалася, що Україна і Росія погодяться вивести свої війська в деякі додаткові області, крім трьох "гарячих точок", які були погоджені раніше.

Він сказав, в Німеччині сподівалися побачити чіткі сигнали від міністрів українського та російського МЗС, що вони як і раніше, прагнуть виконання угоди про припинення вогню і створенню дорожньої карти для цього.

"Я не думаю, ні для кого не секрет, що очікування пана Штайнмаєра від завтрашньої зустрічі скромні", - сказав Шефер.

"Ні інтенсивні попередні переговори і дискусії останніх місяців, ні публічні заяв сторін не дають надії на сенсаційний прорив", – відзначив представник німецького відомства.

Як відомо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр планує зустрітися з колегами з Франції, України і Росії у вівторок в Мінську для огляду прогресу щодо реалізації торішньої  угоди про припинення вогню і "дорожньої карти", яку лідери чотирьох країн домовилися розробити у листопаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.