В Іспанії за звинуваченням у крадіжках затримали десятки громадян Грузії

Вівторок, 29 листопада 2016, 16:41

Національна поліція Іспанії затримала півсотні громадян Грузії, підозрюваних у вчиненні сотень квартирних крадіжок.

Про це повідомляє Deutsche Welle із посиланням на представника іспанських правоохоронних органів.

Найбільша за останні роки поліцейська операція була проведена в Мадриді, Барселоні, Севільї і в селищі Баракальдо на півночі Іспанії.

Громадян Грузії звинувачують у сотні квартирних крадіжок. Затримано також кілька іспанців. Як вважають в поліції, з їх допомогою злодії збували крадене - в основному ювелірні вироби і годинники.

Хоча квартирні крадіжки за іспанськими законами не відносяться до тяжких злочинів та особи, обвинувачені у подібних діяннях, зазвичай до суду відпускаються на свободу, затримані громадяни Грузії, швидше за все, залишаться під вартою. Є підстави вважати, що вони можуть втекти від правосуддя.

Затриманим, крім крадіжок зі зламом, можуть загрожувати звинувачення за статтями: членство у злочинному угрупованні, відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом.

Крім того, деякі з них можуть бути притягнуті до відповідальності за незаконне зберігання зброї і наркотиків, а також підробку документів.

Також оголошено в міжнародний розшук громадянина Грузії Спартака Джапарідзе. Іспанська поліція називає його "злодієм в законі" і лідером розгромленого злочинного угруповання. Як вважають правоохоронці, він може ховатися в Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.