Екс-генсек НАТО: США мають бути світовим поліцейським

Четвер, 3 листопада 2016, 08:54

Америка має робити більше для того, щоб вести за собою світ, а нинішня адміністрація зробила недостатньо, щоб попередити конфлікт.

Про це заявив колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен в інтерв’ю Sky News.

"Гадаю, президент Обама занадто неохоче ставився до ідеї використання військової сили чи погроз використання військової сили для попередження конфліктів у світі" - сказав він.

"Ми потребуємо Америки у якості світового поліцейського. Нам потрібне рішуче американське лідерство у світі" - додав Расмуссен.

На його думку, головними завданнями, які має вирішити керівництво Сполучених Штатів, є ситуації в Сирії, Іраку, Лівії і на Донбасі. При цьому, за словами Расмуссена, безвідносно до того, хто переможе на виборах у США немає вибору крім як повернутися на шлях більшо інтревенціонізму.

"Супердержави не йдуть на пенсію. Погляньте навколо і ви побачите, що світ у вогні. Сирія розірвана війною і конфліктом. Ірак на межі катастрофи. Лівія – невдала держава у Північній Африці. Росія атакувала Україну і дестабілізує Східну Європу. Китай грає м’язами, а ізгой Північна Корея погрожує ядерним ударом" - сказав Расмуссен.

В той же час екс-генсек НАТО висловив стурбованість тим, що новим президентом США може стати Дональд Трамп. Він зазначив, що це може бути вкрай небезпечно для світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.