Єврокомісія запропонувала план лідерства ЄС у сфері "чистої енергетики"

Середа, 30 листопада 2016, 18:29

Європейська комісія презентувала пакет заходів, спрямованих на підтримку конкурентоспроможності Євросоюзу в контексті змін на світових енергетичних ринках на користь переходу до "чистої енергетики".

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

"Європейська комісія хоче, щоб ЄС очолив перехід до екологічно чистої енергії, а не тільки адаптувався до нього. З цієї причини ЄС зобов'язався скоротити викиди СО2 щонайменше на 40% до 2030 року, модернізуючи економіку ЄС", - йдеться у повідомленні.

Представлені пропозиції мають три головні цілі: енергоефективність, досягнення світового лідерства в галузі відновлюваних джерел енергії і забезпечення справедливих умов для споживачів.

Законодавчі пропозиції охоплюють питання енергоефективності, відновлюваних джерел енергії, змін на ринку електроенергії, забезпечення надійності енергопостачання та правила управління для Енергетичного союзу. Крім того, комісія пропонує новий шлях розвитку екодизайну, а також стратегії зв'язку і автоматизованої мобільності.

Пакет також включає в себе дії із прискорення інновацій в сфері чистої енергетики та реконструкції будівель в Європі. Він передбачає заходи щодо стимулювання державних і приватних інвестицій, сприяння промислової конкурентоспроможності ЄС і пом'якшення соціальних наслідків переходу до чистої енергії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.