Шефчович після візиту в Москву: ЄС і РФ взаємозалежні в питаннях енергетики

П'ятниця, 25 листопада 2016, 18:26

Єврокомісар Марош Шефчович під час візиту до Москви підтвердив готовність Єврокомісії продовжити обговорення поставок газу за поточну зиму в тристоронньому форматі за участю Росії, України і ЄК.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

"Я з нетерпінням чекаю таких газових переговорів з Росією, Україною та Європейською комісією. Наступний раунд переговорів має відбутися найближчим часом в Брюсселі. В минулому, цей формат довів свою корисність: краще для всіх сісти разом за одним столом. Росія як експортер, України як транзитер і ЄС як імпортер зацікавлені у передбачуваності. Тристоронній формат залишається найбільш підходящим для обговорення поставок газу на майбутній зимовий опалювальний сезон".", - сказав він.

Шефчович у Москві зустрівся з віце-прем'єром Росії Аркадієм Дворковичем, російським міністром енергетики Олександром Новаком і заступником голови "Газпрому" Олександром Медведєвим.

"Європейський Союз і Російська Федерація є взаємозалежними в питаннях енергетики. Європейський Союз є ключовим замовником для Росії на експорт викопного палива: ми платимо вчасно. Ми платимо у твердій валюті. І ми хочемо купувати російський газ у майбутньому", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.