У Швейцарії ускладнили працевлаштування іноземцям

П'ятниця, 16 грудня 2016, 15:10

У Швейцарії обидві палати парламенту затвердили "м'яке" рішення щодо антиміграційного референдуму 2014 року, яке не передбачає запровадження лімітів та квот на міграцію до країни з ЄС, але швейцарці отримають перевагу перед мігрантами при розгляді їх кандидатур роботодавцями.

Про це повідомляє The Local.ch.

"У п'ятницю обидві палати парламенту прийняли остаточне голосування з цього питання, деталі якого були узгоджені раніше на цьому тижні, що підтверджує, що країна не вводить квоти на імміграцію з Євросоюзу, за які на референдумі в 2014 році проголосувала громадськість", - повідомляє видання.

"Для того, щоб не погіршити стосунки країни з ЄС, депутати домовилися про "м'яке" рішення, яке передбачає, що безробітним швейцарцям надаватиметься перевага над громадянами ЄС при працевлаштуванні у Швейцарії", - йдеться у повідомленні видання.

Швейцарська народна партія (SVP), яка підтримувала референдум 2014 року та активно виступає за введення квот на імміграцію з ЄС, засудила таку "капітуляцію Швейцарії" щодо міграції.

Тепер Швейцарська народна партія може розпочати нову ініціативу із закликом, щоб країна припинила двосторонню угоду з ЄС на вільне пересування людей.

Зазначимо, що в обмін на доступ Швейцарії до спільного ринку ЄС, громадяни 28 його держав-членів можуть вільно їздити до Швейцарії.

Однак у 2014 році на референдумі країна проголосувала за обмеження вільного пересування. Результатом цього голосування став законопроект, що надає швейцарцям пріоритет при прийомі на роботу.

Нещодавно Альберт Рості, лідер Швейцарської народної партії, що входить до правлячої коаліції, заявляв, що партія буде просувати ідею референдуму, якщо запропоноване законодавство, що дає місцевим жителям пріоритет при прийомі на роботу, не знизить імміграцію у Швейцарію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.