ЄС та Швейцарія відновили переговори по квотам на мігрантів

Вівторок, 20 вересня 2016, 17:35

ЄС та Швейцарія поновили переговори щодо угоди по квотам на мігрантів, проте згоди поки що не досягли.

Про це повідомляє The Local.

Про відновлення переговорів було повідомлено після зустрічі президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера та президента Швейцарії Йоханна Шнайдер-Амманна.

За словами президента Швейцарії, під час зустрічі відбулося обговорення низки питань взаємовідносини між ЄС та Швейцарією, в тому числі і питання анти-мігрантського голосування у Швейцарії в 2014 році.

Шнайдер-Амманн після зустріча наголосив, що задоволений розмовою, незважаючи на те, що поки не укладено жодної угоди щодо міграції.

Нагадаємо, Швейцарія має до наступного лютого здійснити юридично зобов'язуючу ініціативу 2014 року, схвалену на референдумі, що вимагає врегулювати питання прийняття мігрантів в рамках квот ЄС.

Як відомо, в лютому 2014 року на референдумі швейцарці проголосували "проти масової імміграції". Після цього влада країни прагне імплементувати результат референдуму в законодавство.

Раніше повідомлялося, що Швейцарія розробить власний план щодо обмеження потоку мігрантів з ЄС, якщо їй не вдасться досягти угоди з Брюсселем до лютого 2017 року.

Сторони зайшли в глухий кут у питанні імплементації результатів швейцарського референдуму 2014 року на користь квот на мігрантів, які порушують двосторонній пакт, що гарантує свободу пересування в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: