Італія заблокувала спробу продовження санкцій проти РФ на рік

П'ятниця, 16 грудня 2016, 17:57

Італія на саміті ЄС заблокувала спроби продовжити санкції проти Росії у зв’язку з її агресією в Україні на рік, а також запровадити санкції за злочини РФ у Сирії.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на дипломатів держав-членів.

Власне про заперечення ідеї запровадження санкцій у зв’язку з діями РФ у Сирії розповів сам прем’єр Італії Паоло Джентілоні.

"У нас була дискусія, яка, на щастя, завершилася без розгляду варіанту – на мою думку, згубного – реагувати на ситуацію в Сирії і Алеппо санкціями проти Росії" - сказав Джентілоні.

За його словами, більшість країн погодилися з Італією, що введення нових санкцій проти РФ на додачу до вже запроваджених за агресію в Україні було б помилкою.

Дипломати також стверджують, що Італія була серед тих, хто заблокував спробу Польщі  продовжити діючі санкції проти РФ на рік, а не на шість місяців.

"Деякі з наших колег воліли б продовження на 12 місяців, але насправді з самого початку було зрозуміло, що можливим було зберегти існуючий формат" - сказав голова Європейської ради Дональд Туск.

Нагадаємо, Саміт ЄС 15 грудня прийняв рішення про чергове продовження санкцій проти РФ. Нинішні санкції закінчуються наприкінці січня наступного року.

Під час саміту Польща та Британія пропонували посилення санкцій проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.