Путін підписав наказ про розширення військово-морської бази РФ в Сирії

П'ятниця, 23 грудня 2016, 12:44

Президент РФ Володимир Путін підписав розпорядження про підписання угоди з Сирією про розширення території російської військово-морської бази в місті Тартус.

Про це повідомляє сайт Кремля.

"Володимир Путін підписав розпорядження про підписання Угоди між Російською Федерацією та Сирійською Арабською Республікою про розширення території пункту матеріально-технічного забезпечення Військово-Морського Флоту Російської Федерації в районі порту Тартус і заходжень військових кораблів Російської Федерації в територіальне море, внутрішні води і порти Сирійської Арабської Республіки", - йдеться в повідомленні.

Тартус - друге за величиною портове місто в Сирії після Латакії. Військова база існує тут з 1971 року.

У Тартусі розташований єдиний за межами колишнього СРСР російський пункт матеріально‑технічного забезпечення ВМФ РФ, де можуть обслуговуватися російські бойові кораблі в Середземному морі.

На початку жовтня Росія перекинула до Сирії батарею зенітної ракетної системи С-300, яка буде прикривати російську базу в Тартусі.

Раніше повідомлялося, що постійна база Військово-морського флоту РФ в сирійському Тартусі створюється майже на півстоліття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: