В Італії не виключають дострокових виборів на початку 2017 року

Середа, 7 грудня 2016, 09:08

Міністр внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано не виключає проведення парламентських виборів вже у лютому 2017 року.

Про це міністр сказав в інтерв’ю Corriere dela Serra.

Альфано очолює невелику правоцентристську партію, яка є частиною коаліції уряду Маттео Ренці, і у вівторок він провів зустріч із прем’єром.

"Я не уповноважений розповідати про що ми говорили, але я можу зробити прогноз щодо бажання піти на вибори в лютому. Звичайно, вирішувати буде глава держави Серджіо Маттарелла, а не ми", - сказав Альфано.

Чергові парламентські вибори в Італії заплановані на 2018 рік.

За інформацією EurActiv, високопоставлені члени Демократичної партії Ренці зустрінуться в середу, щоб обговорити поразку референдуму і подальшу стратегію партії.

Напередодні зустрічі двоє представників партії повідомили, що партія підтримає уряд національної єдності, в тому числі із партіями, які були в опозиції. Якщо такий уряд неможливо буде створити, то демократи хочуть дострокових виборів.

Дві найбільші опозиційні партії - євроскептичний рух "5 зірок" у ультраправа "Ліга півночі", наполягають на дострокових виборах.

Президент Італії хоче, щоб Конституційний суд спочатку виніс рішення щодо одного із законів про голосування у Сенаті. Ухвалення рішення не очікується до 24 січня, і це означає, що практично неможливо провести вибори раніше кінця березня.

Нагадаємо, італійці проголосували на референдумі проти змін до Конституції, які пропонував прем’єр-міністр Маттео Ренці, після чого голова італійського уряду оголосив про свою відставку.

Міністр економіки і фінансів Італії П'єр Карло Падоан є основним кандидатом на посаду прем'єр-міністра після відставки Маттео Ренці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.