Меркель виступила проти відміни подвійного громадянства в Німеччині

Середа, 7 грудня 2016, 18:54

Канцлер ФРН Ангела Меркель виступила проти рішення своєї партії ХДС відновити правило, за яким діти від батьків-іноземців, які народилися в Німеччині, до досягнення 22-річного віку мають вибрати для себе лише одне громадянство, або німецьке або громадянство батьків.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Особисто я вважаю, що наразі буде неправильно повертати так зване правило опціону, тим більше, що для проведення такого рішення через Бундестаг у нас немає необхідної більшості. Це означає, що уряд зараз не буде змінювати діючі правила", – заявила Меркель на з'їзді ХДС в Ессені в середу, 7 грудня.

Видання відзначає, що раніше більшість делегатів з'їзду, всупереч волі партійного керівництва, підтримало пропозицію молодіжної організації ХДС про розірвання компромісної домовленості з соціал-демократами і повернення опціонного правила для народжених у Німеччині дітей іноземних батьків.

Варто нагадати, що до кінця 2014 року всі народжені у ФРН іноземці були зобов'язані вибирати між громадянством Німеччини і громадянством своїх батьків до досягнення 22-річного віку. Це стосувалося в першу чергу народжених у ФРН турків.

Однак після 2014 року за погодженням між ХДС і СДПН стало діяти правило, згідно з яким діти іноземців, що народилися і виросли в ФРН, можуть мати подвійне громадянство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.