США, ЄС та Канада закликають Україну до незалежної перевірки е-декларацій - заява

П'ятниця, 9 грудня 2016, 10:52

США, Європейський союз та Канада вітають зроблені Україною кроки в антикорупційних реформах і закликають до подальшого реформування, зокрема, до проведення незалежної та достовірної перевірку електронних декларацій високопосадовців.

Про це йдеться у спільній заяві посольств Канади, Сполучених Штатів Америки і Представництва Євросоюзу з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією.

"Вітаємо вражаючі кроки, зроблені після Революції Гідності, включно з ухваленням поправок до Конституції, що стосуються судочинства та антикорупційного законодавства, заснування спеціалізованих антикорупційних органів, а також успішне запровадження  системи електронного декларування майна" - йдеться у заяві.

При цьому посольства закликали до "збереження і нарощення цієї позитивної динаміки у 2017 році" і надалі. 

"Наполегливо закликаємо до проведення незалежної та достовірної перевірки поданих електронних декларацій", - йдеться в заяві. 

Також, дипломати висловили сподівання на належне функціонування антикорупційних органів в Україні.

"Ми також закликаємо українську владу завершити процес заснування нового Відомства з повернення активів, одержаних від корупційних та інших злочинів, щоб ця установа могла розпочати свою діяльність на початку 2017 року та перейти до виконання своїх критично важливих завдань" - наголошується у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.