Перші німецькі військові прибудуть в Литву в кінці січня

П'ятниця, 13 січня 2017, 11:07

Планується, що перші військові батальйону сил передового базування НАТО під командуванням Німеччини прибудуть до Литви в кінці січня.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на Міноборони Литви.

Після зустрічі заступником генсекретаря НАТО Роуз Геттемюллер міністр оборони Литви Раймундас Каробліс повідомив, що Литва докладає всіх зусиль для створення належних умов для союзників і готова виконувати заходи щодо стримування і оборони разом з ними.

"Для того, щоб перебування союзницьких сил в регіоні діяло як міра стримування батальйони передового базування НАТО повинні володіти відповідними потужностями і озброєннями, а при необхідності, бути готовими до бойових дій. У свою чергу, Литва повністю готова прийняти сили, що прибудуть: ми покращуємо свою інфраструктуру, умови для тренувань і процедури прийняття, щоб дислокація сил була злагодженою та ефективною", - сказав Каробліс.

У липні на саміті НАТО у Варшаві країни Альянсу вирішили направити на свій східний фланг у Польщу та Балтійські країни міжнародні батальйони по тисячі військових для стримування Росії. Німеччина очолить такий батальйон у Литві, американці - в Польщі, британці - в Естонії, а канадці - в Латвії.

Як повідомлялося, 7 січня перша група американських солдатів прибула до Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.