ФРН за місяць направить до Литви танки, БТР і військових для батальйону НАТО

Вівторок, 27 грудня 2016, 18:39

Німеччина через місяць готується направити до Литви танки, БТР і сотні військових для створення батальйону НАТО, в якому також будуть служити військові Бельгії, Нідерландів, Люксембургу та Норвегії.

Про це повідомляє Delfi.

В Литву прибудуть німецькі військові зі 122-го піхотного батальйону які зараз проводять навчання недалеко від Нюрнберга.

Батальйон привезе артилерію, системи середньої дальності, 20 БТР і 6 танків. Всього в литовську Руклу попрямують близько 200 автомобілів і 120 контейнерів з амуніцією.

Батальйон очолить полковник, який почав службу в Бундесвері після "холодної війни". "У Литві ми продемонструємо свою віддачу, знак солідарності з НАТО", – сказав полковник-лейтенант Христоф Хубер.

300 військових цього батальйону складуть кістяк підрозділу – всього в ньому буде близько 1000 військових. Інших надішлють країни, що використовують схоже озброєння.

"За шість місяців мого командування батальйоном в Литві будуть організовані навчання з військовими з Нідерландів, Бельгії та Норвегії. Все це – разом з литовськими партнерами. В ці шість місяців нас чекає цікава програма", – сказав Хубер.

Як відомо, міністри країн Балтії домовилися про можливість прийняти батальйони НАТО. У Литві такий батальйон очолять німці, в Латвії - канадці, а в Естонії - британці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.