Командувач ЗС Латвії: Європа має взяти більшу відповідальність за свою безпеку

Понеділок, 30 січня 2017, 09:10

Створювати нові Європейські збройні сили було б нелогічно, однак замість цього Європі необхідно взяти на себе більше відповідальності за забезпечення власної безпеки.

Про це заявив новий командувач Національних збройних сил Латвії Леонід Калнинш в ефірі латвійського радіо, повідомляє портал Delfi.

Він також зазначив, що не згоден з висловлюваннями президента США Дональда Трампа про те, що НАТО перебуває в стадії стагнації і є застарілим.

Коментуючи ситуацію в Латвії, командир Національних збройних сил, підкреслив, що в країну поступово прибувають канадські військовослужбовці, які в повному обсязі приступлять до своїх обов'язків у червні 2017 року. Калнинш повідомив, що на даний момент вирішується питання з поліпшенням інфраструктури, до кінця року в Латвії будуть побудовані всі необхідні для розміщення союзників казарми.

Також голова Національних збройних сил підкреслив, що основа захисту держави — це солдати і добровольці, яких треба повноцінно навчати і забезпечувати. Крім того Калнинш закликав жителів Латвії вступати в ряди ополчення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.