Слухання у Міжнародному суді ООН за позовом України до Росії пройдуть 6-9 березня

Середа, 1 лютого 2017, 17:28

Міжнародний суд ООН проведе слухання за позовом України до Росії 6-9 березня 2017 року.

Про це повідомляється на сайті Міжнародного суду ООН.

"Міжнародний суд, основний судовий орган Організації Об'єднаних Націй, проведе публічні слухання по справі, що стосується клопотання щодо Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та щодо Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації), з понеділка, 6 березня, до четверга, 9 березня 2017 року, в Палаці миру в Гаазі", - йдеться у повідомленні.

"Слухання стосуватимуться вимог для визначення попередніх заходів, внесених на розгляд Україною", - йдеться у прес-релізі суду.

Нагадаємо, 16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії у зв'язку з порушенням РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Згодом в МЗС РФ заявили, що позов України проти Росії в Міжнародний суд ООН переслідує політичні інтереси.

Зазначимо, що нещодавно міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що українська сторона має намір доповнювати свій позов у Міжнародний суд ООН новими фактами порушення Росією прав людини.

Детальніше з повним переліком позовних вимог України можна ознайомитися у статті ЄвроПравди: "Позовні вимоги та претензії України до РФ в Суді ООН: повний переклад".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.