Опозиція Албанії оголосила парламентський бойкот, ЄС закликає до діалогу

фото
Середа, 22 лютого 2017, 15:01

Провідні опозиційні сили Албанії на чолі з Демократичною партією вимагають формування технічного уряду для забезпечення справедливих виборів 18 червня. Демократи оголосили повний бойкот парламенту, поки не будуть виконані їхні вимоги.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Лідер Демократичної партії Лулзим Баша під час відзначення 26-ї річниці масових протестів, які призвели до повалення комуністичної диктатури в Албанії, сказав, що вони продовжують свою акцію протесту на невизначений термін.

Після великого антиурядового протесту в суботу, опозиція встановила великий намет на головній площі Тирани навпроти канцелярії прем'єр-міністра, пообіцявши не залишати намет до відставки прем’єр-міністра Еді Рами.

 

Представники опозиції також закликали молодших партнерів в уряді Рами, Соціалістичний рух за інтеграцію, відмовитися від коаліції і підтримати запит на формування технічного уряду.

Рама, який перебуває на посаді з 2013 року, минулого тижня заявив, що піде у відставку, але тільки для того, щоб знову очолити уряд на новий термін.

Він зазначив, що розглядає протест як спробу опозиції заблокувати важливий процес судової реформи і таким чином вберегти їхніх суддів і прокурорів від процесу перевірки.

В Євросоюзі вже відреагували на ситуацію в Албанії і заявили про те, що шкодують про парламентський бойкот, оголошений опозицією.

"Політичні дебати повинні проходити всередині, а не зовні парламенту. Співпраця влади і опозиції має вирішальне значення для намірів країни вступити в Європейський Союз", - йдеться у заяві єврокомісара Йоганеса Гана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: