Греція схвалила надання притулку 10 тис. біженцям

Четвер, 23 лютого 2017, 09:42

Щонайменше 10 тисяч біженців, у тому числі близько 2 тисяч неповнолітніх, залишаться в Греції на наступні три роки, оскільки їхні клопотання про надання притулку були схвалені.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Затверджені заяви про надання притулку нараховують лише шосту частину з більш ніж 60 тисяч мігрантів, які в даний час застрягли в Греції після того, як минулого року низка балканських держав ухвалили рішення щодо закриття своїх кордонів на тлі масового припливу біженців з Сирії та інших держав, що постраждали від війни.

За даними грецької Служби про надання притулку, загалом вже 1912 мігрантів подали заявки про надання притулку в січні цього року.

Повідомляється, що минулого року понад 51 тисяча осіб звернулися з клопотанням про надання притулку в Греції, порівняно з 13 195 особами у 2015 році (9432 у 2014 році та 4814 у 2013 році).

Зазначається, що прибуття мігрантів в Грецію істотно сповільнилося після укладення угоди щодо мігрантів між Євросоюзом і Туреччиною у березні минулого року.

Нагадаємо, за даними прикордонного агентства ЄС Frontex, східно-середземноморським маршрутом на грецькі острови східної частини Егейського моря у січні прибули 1760 мігрантів, що на 18% менше, ніж у грудні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.