Громадянина Німеччини судитимуть у "справі Лізи"

Вівторок, 28 лютого 2017, 19:12

Прокуратура Берліна висунула звинувачення 23-річному громадянину Німеччини у так званій справі Лізи.

Про це пише Spiegel.

Розслідування у так званій справі Лізи призвело до того, що підозрюваному 23-річному чоловіку були висунуті звинувачення у діях сексуального характеру щодо малолітньої, відтак він постане перед судом.

При цьому прокуратура проводила розслідування щодо двох чоловіків, однак інший підозрюваний, 20-річний громадянин ФРН, зміг довести, що не знав про вік дівчини.

За словами речника прокуратури Берліна, 23-річному громадянину Німеччини висунуті звинувачення у "діях сексуального характеру щодо 13-літньої дитини, а також у виробництві порнографічного відео за участю дівчинки".

Розслідування встановило, що чоловік не примушував дівчинку до сексуального акту, секс між ними відбувся за обопільної згоди. Проте, законодавство Німеччини передбачає відповідальність за сексуальні контакти з особами віком молодше 14 років.

Відтак, "справу Лізи" розглядатиме суд у справах неповнолітніх. Наразі дата судового засідання не визначена.

Нагадаємо, на початку минулого року вибухнув скандал,я кий призвів до загострення німецько-російських відносин, пов’язаний з історією про викрадення і зґвалтування у Берліні неповнолітньої дівчинки Лізи з російськомовної родини, яку нібито викрали і зґвалтували мігранти з країн Близького Сходу.

Тоді Росія використала інформацію у пропагандистських цілях, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив владу Німеччини у пзамовчуванні цієї історії.

Пізніше поліція Берліна заявила, що повідомлення про викрадення та зґвалтування мігрантами російської дівчинки, поширені ЗМІ РФ, виявилися помилковими.

Втім, тоді прокуратура продовжила розслідування щодо двох чоловіків турецького походження через підозру у сексуальному насильстві щодо дитини.

Їх підозрювали у тому, що вони мали сексуальні зв'язки з Лізою до її зникнення 11 січня 2016-го року.

Слідчі вважають, що до того моменту дівчина була знайома з чоловіками вже більше місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.