У сирійському Ідлібі від авіаударів загинули щонайменше 15 осіб - ЗМІ

Вівторок, 7 лютого 2017, 12:37

Щонайменше 15 людей загинули внаслідок авіаударів по сирійському місту Ідліб, що перебуває під контролем військ опозиції.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані місцевих рятувальників.

"Внаслідок восьми атак з повітря, здійснених, ймовірно, російськими літаками, було повністю зруйновано кілька багатоповерхових будинків у спальних районах на північному заході міста, поранення отримали десятки людей", – йдеться у повідомленні.

За словами свідків авіаударів, атаки здійснили військові літаки РФ, проте Москва наразі не коментує інформацію.

Як відомо, російська авіація розпочала надавати вогневу підтримку військам Асада від 2015 року, проте з моменту набуття чинності перемирʼя у грудні минулого року місцеві мешканці відзначають зменшення кількості ударів російською авіації.

Водночас літаки очолюваної США коаліції завдали низку ударів у сільській частині провінції Ідліб, яка є оплотом джихадистів, багато з них у минулому були пов'язані з Аль-Каїдою.

Варто додати, що у провінції Ідліб оселилися тисячі бойовиків сирійської опозиції та членів їх родин, що були евакуйовані із сіл і містечок навколо Дамаска і міста Алеппо, яке уряд повернув нещодавно.

Нагадаємо, на початку лютого у північно-західному сирійському місті Ідліб внаслідок авіаударів кілька співробітників міжнародної гуманітарної організації Червоного Півмісяця отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.